„Evropa neće biti stvorena odjednom, niti prema jedinstvenom planu“

Evropski vodic tekst

Izgleda da će ovu, 2015. godinu obeležiti proces pristupanja Evropskoj uniji. Iako smo počeli sa oštrom komunikacijom u vezi slobode medija, Srbija aktivno radi na dostizanju evropskih vrednosti i usaglašavanju sa pravnim tekovinama Evropske unije.

U današnjoj emisiji možete da čujete kako izvestilac Evropske komisije za Srbiju Dejvid Mekalister vidi napredak Srbije na evropskom putu i kako Evropski revizorski sud vidi trošenje sredstava od strane Srbije iz IPA predpristupnog fonda.

Iz evropske porodice, danas ćemo vas upoznati sa najbogatijom zemljom u Evropi i otkriti vam šta Nišlija radi kad ode u Luksemburg.

Današnji „Evropski VOdič“ će vas upoznati sa politikama Evropske unije, koje imaju za cilj da održavaju i dalje razvijaju Uniju kao područje slobode, bezbednosti i pravde.

Predstavićemo vam i šta Srbiju očekuje tokom pregovaranja o ovim temama u okviru pregovaračkog poglavlja 24.

Kraj emisije namenili smo mladima i njih ovog puta vodimo na Milano na svetski EXPO 2015.

Slušamo se na Super radiju od 14.00 do 15.00 časova!

Autor emisije: Aleksandar Stamenković

Voditelj emisije: Boban Kocev

Tonski realizator: Miloš Seferović

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *