EVO za danas!

Evropski vodic tekst„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da menjate svet“ citat je Nelsona Mandele koji nas stalno podseća, da ako želimo nešto da promenim moramo da imamo znanja o tome i da promene zasnivamo na znanju. Stoga smo fokus današnjeg Evropskog vodiča usmerili na obrazovanje i kulturu, odnosno pregovaračko poglavlje 26.

Upoznaćemo vas sa članicom evropske porodice u kojoj se nalazi najstariji univerzitet u Evropi, državom u kojoj stanovnici smatraju da žive u anarhiji, koju su pretvorili u harmoniju.

Novi korak napravićemo u oblasti poglavlja 26 – Obrazovanje i kultura, gde ćemo vam predstaviti strateški okvir Evropske unije „Obrazovanje i obuka 2020“, kao i šta to o kulturi piše u Izveštaju o napretku Srbije na putu evropskih integracija u 2014. godini.

Emisiju završavamo predstavljanjem nagradnog literalnog konkursa „Evropa i ja“ koji su povodom objavljivanja šestog izdanja Evropskog dnevnika organizovali Delegacija evropske komisije i njen informativni centar.

Slušamo se na Super radiju od 14.00 do 15.00 časova!

Autor emisije: Aleksandar Stamenković

Voditelj emisije: Boban Kocev

Tonski realizator: Miloš Seferović

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *