EVO nas i danas!

Evropski vodic tekst„Možemo da budemo ponosni na ono što je Evropa postigla u poslednjih nekoliko godina. Rodna ravnopravnost nije samo san, već sve više postaje evropska stvarnost.” poručuju članovi Evropske komisije povodom Međunarodnog dana žena.

I mi ravnopravno, kao i svake srede izveštavamo o evropskom putu Srbije, pa u današnjoj emisiji možete čuti nešto više o otvaranju Nacionalne referentne laboratorije i Centru za reciklažu tekstila koje je Evropska unija podržala.

Današnja članica Evropske porodice nam dolazi grupe država koje su se prve pridružile Evropskoj zajednici. Specifična je po tome što je njen prvobitni zahtev za članstvo nije prihvaćen, pa je na članstvo čekala dugih 12 godina. To je zemlja sa jedinstvenim pejzažima i hiljadama starih zamkova. To je…

I deveti put smo sa vama, ali prvi put na sedmom koraku u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i govorićemo o pravu intelektualne svojine, odnosno o autorskim i srodnim pravima, kao i pravima industrijske svojine.

Na kraju, za mlade ljude iz celog sveta, uzrasta od 21 do 26 godina predstavljamo poziv Evropske komisije za učešće u debati o budućnosti unutrašnje saradnje.

Slušamo se od 14.00 do 15.00 časova na Super radiju.

Autor emisije: Aleksandar Stamenković

Voditelj emisije: Boban Kocev

Tonski realizator: Miloš Seferović

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *