EVO lepih vesti iz Evrope!

Današnje izdanje Evropskog VOdiča namenjeno je lepim vestima. Emisiju počinjemo pričom o Programu besplatnog voća i povrća u školama za koji su države članice Evropske unije odobrile nacionalna izdvajanja u iznosu od 150 miliona evra iz sredstava. Nastavak je namenjen izveštaju sa prvog Sajma projekata koje je Evropska unija finansijski podržala u Srbiji, a koji su organizovali Delegacije EU u Republici Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Informacionog centra EU, dok je prisustvo niških novinara na Sajmu omogućio EU Info point Niš.

Sonja Stojanović Gajić, BCBP

Sonja Stojanović Gajić, BCBP

Nastavak priče o evropskoj porodici nas danas vodi na Južnoevropsku teritoriju da upoznamo zemlje koje su postale članice Evropske unije drugim proširenjem. Prva zemlja o kojoj ćemo govoriti je članica Zajednice od 1981. godine i turistima iz Srbije koji žele da provedu leto uz masline i uzo prvi je izbor.

Kao što smo najavili, prvu novinu u emisiji videćete u rubrici „Korak po korak“, u okviru koje ćete o sektoru bezbednosti, pregovaračkim poglavljima 23 i 24, kao i evropskim integracijama čuti razgovor sa Sonjom Stojanović Gajić, direktorkom Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Na kraju emisije, za naše namlađe slušaoce – učenike osnovnih škola predstavljamo likovni konkurs „Promeni klimatske promene, sačuvaj planetu“ u okviru inicijative Sat za našu planetu 2015, koju realizuje WWF – Svetski fond za prirodu.

Slušamo se od 14.00 do 15.00 časova na Super radiju.

Autor emisije: Aleksandar Stamenković
Voditelj: Boban Kocev
Tonski realizator: Miloš Seferović
Saradnici emisije: Katarina Ilić
…………………………..Branko Radneković

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *