EVO i danas sa vama!

Evropski vodic tekstNauka i istraživanje su oblasti koje nisu potrošnja, već investicija u budućnost u koju Srbija ulaže samo 0,4% bruto domaćeg proizvoda, što je daleko od nacionalnog cilja od 1%, a još  dalje od evropskog, koji predviđa ulaganje od 3%.

U današnjem „Evropskom VOdiču“ govorićemo o izgradnji fakulteta u Bujanovcu i projektu „Istraživanje, inovacija i transfer tehnologija“. U tom pravcu, napravićemo i sledeći korak, govoreći o pregovaračkom poglavlju 25 – Nauka i istraživanja, kao rezultatima koje je Srbija  postigla u okviru tog poglavlja.

Iz evropske porodice predstavićemo joj jednu zemlju koja je učestvovala u procesu osnivanja Evropske unije i danas u njoj igra ključnu političku ulogu. Ovu zemlju svi susedi nazivaju drugačije, te je u Italiji – Tedesca, Francuskoj –  L’allemagne, Litvaniji – Vokietija, a u Srbiji…

Završetak emisije ovog pusta smo posvetili najmlađim slušaocima i u njemu govorimo o video takmičenju koje organizuje Evropska komisija pod nazivom „Šta za tebe znači ujedinjena Evropa“.

Slušamo se na Super radiju od 14.00 do 15.00 časova!

Autor emisije: Aleksandar Stamenković

Tonski realizator: Miloš Seferović

Voditelj emisije: Boban Kocev

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *