EVO i danas sa vama!

Evropski vodic tekstDa je podrška filmskog industriji i umetnosti, kroz MEDIA subprograma, u okviru programa Kreativne Evrope bila uspešna, govore i rezultati postignuti proteklog vikenda. Film Timbuktu je u Francuskoj osvojio nagradu Cezar u sedam kategorija, sa najznačajnijom – za najbolji film, a u Sjedinjenim Američkim Državama film Ida osvojio Oskara za najbolji film sa vanengleskog govornog područja.

U današnjoj emisiji, okrećemo i novi list u nastavku rubrike „Evropska porodica“ i govorimo o prvim novajlijama u Evropskoj zajednici. Poreklo današnje članice evropske porodice je nepoznato. Jedni tvrde da je značenje naziva „zemlja šuma“ od reči „dan“ koja na njihovom jeziku znači šuma, dok drugi tvrde da prvi naziva države „dan“ označava pleme Danaca, a drugi „mark“ deo granice, ivicu ili među.

Kroz korak po korag, govorimo o još jednoj od četiri sloboda neophodnih za funkcioniranje jedinstvenog tržišta Evropske unije, odnosno Pregovaračkim poglavljem 3 – Pravo poslovnog nastajanja i sloboda pružanja usluga.

Na kraju emisije pričamo o XI Svetosavskom sajmu knjiga i mestu gde možete da upoznate Evropu i Evropsku uniju,

Slušamo se od 14.00 do 15.00 časova na Super radiju!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *