Epska fantastika iz pera jednog Nišlije

Sapat Djavolje varosi Korice 01Ljubitelji epske fantastike imaće priliku da prisustvuju predstavljanju knjige „Šapat Đavolje varoši“ Miloša Petkovića. Promocija je zakazana za sredu, 11. februar, sa početkom u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

Ovo je treća, i poslednja, knjiga u njegovom serijalu epske fantastike „Perunov hroničar“ u kom se autor oslanja na staroslovensku mitologiju. Ovaj roman nastavlja se na događaje iz knjiga „Perunov hroničar – Zaboravljena legenda drevne Srbije“ i „Rog slovenskih bogova“.

Istovremeno, biće predstavljeno i specijalno izdanje njegove trilogije „Vukovi sudbine“ u jednoj knjizi. Ovo izdanje dopunjeno je sa devet novih priča.

Na promociji će učestvovati Srđan Savić i Ivan Drajzl, profesor književnosti i pisac, muzički gosti su polaznici škole „By Heart“ i Oliver Katić, kao i glumac Miloš Cvetković koji će biti narator. Posetioci će moći da pogledaju i trejler za fimsku trilogiju „Perunov hroničar“ koja je u pripremi.

Miloš Petković je rođen 1986. godine i spada u grupu najmlađih pisaca epske fantastike na Balkanu. Inače, jedini je pisac u istoriji srpske književnosti koji je uspeo da pre svoje tridesete godine objavi šest romana! Njegovi romani su u izdanju beogradske izdavačke kuće „Portalibris“.

Naš intervju sa ovim piscem možete pročitati ovde.

Prošetajte do NKC-a i saznajte sve o stvaralaštvu ovog mladog Nišlije, a, zašto da ne – i podržite ga kupovinom nekog od njegovih romana.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *