Emisija „Zenica-Niš calling“ posvećena Romima

I ovog utorka, 11. aprila od 18.30h spajamo dva studija i dva grada.  U omladinskoj emisiji „Zenica-Niš calling“ koju „Super radio“ radi u saradnji sa radiom „Active“ iz Zenice, pričamo o Romima i njihovom položaju u društvu.

Naše sugrađane iz Zenice i Niša pitali smo misle li da su Romi marginalizirani u našem društvu i da li bi se udali/oženili (za) Roma/kinju.

U rubrici „Čaršijom“ predstavićemo uspešne Romkinje iz naših lokalnih zajednica: Arnesu Delić (Visoko) i Anitu Cekić (Niš).

U rubrici „Raja iz kraja“ predstavljamo bendove „Igralom“ i „Nemoguće vruće“.

U rubrici „Fildžan i džezva“ razgovaramo sa predstavnicom asocijacije LEDA iz Zenice.

Nagrađujemo vas i sa dva vaučera za bilo koju projekciju u Multiplex Ekranu Zenica, kao i sa dva puta po dve karte u Narodnom pozorištu u Nišu za predstavu „Na čistini“ u režiji Dušana Petrovića.

Muzičko osveženje biće domaća i strana romska muzika.

Emisiju „Zenica-Nis calling“ realizuju radio stanice civilnog sektora Radio Active iz Zenice i Super radio iz Niša, odnosno udruženja koja su njihovi osnivači – „Naša djece“ iz Zenice i „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ iz Niša, a u okviru projekta “(Re)connecting a region”, uz finansijsku podršku „Švajcarskog nacionalnog saveta mladih“. Mentori na projektu su novinarke iz Radio 3FACH iz Lucerna i Radio RaBe iz Berna.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *