Elizabete Balčus – na sceni teatralna, stvara neo-psihodelični pop, svira – na povrću

Januar, najduži mesec u godini, posebno ovakav – tmuran, bljuzgav i pomalo depresivan – treba da se isprati na odgovarajući način.

Iskreno verujem da su se u klubu „Feedback“ ovim vodili kada su rešili da nastup letonske muzičarke i performerke Elizabet Balčus ostave za 31. januar!

Kako kažu u najavi:

Ona stvara neo-psihodelični pop iz iznenađujućih, kolažiranih, žanrovskih jukstapozicija koje su istovremeno melodične i eksperimentalne.

Organizatori najavljuju zanimljiv nastup – Elizabet je poznata po performansima koji se oslanjaju na savremeni nadrealizam, savremenu modu i geometrijske slike. Nastupa u specijalno krojenim kostimima i koristi kiselinu iz voća da sintetizuje zvuk.

Elizabet Balčus je pohađala Letonsku muzičku akademiju gde je studirala klasičnu i džez flautu, kao i solo pevanje u rimskoj akademiji „Santa Cecilia“. U njenom muzičkom kosmosu mogu se čuti, između ostalog, looping flaute i glasa, klika elektro popa i sviranje povrća kao sintisajzer, što slušaoce često ostavi istovremeno zbunjenima i očaranima.

Ako je ikad psihodelični pop i nadrealizam bio odgovor na situaciju – sada je! I zato ne propustite četvrtak u „Feedback-u“.

Performans je zakazan za 22 sata, a karte će na ulazu biti dostupne po ceni od 300 dinara.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *