Druženje sa Politikinim zabavnikom

Retro dan tekstNišlije i Nišlijke listaju Politikin zabavnik u Kupina bioskopu u petak 6. maja od 12 sati.

Domaćini u tročasovnom ovorenom studiju Super radija, koji će biti postavljen u Kupina bioskopu, biće Marko Jerinić novinar Politikinog zabavnika i Boban Kocev voditelj Super radija.

Domaćini će ugostiti poznate Nišlije i Nišlijke koji/koje će govoriti o svom iskustvu sa ovim listom, prelistati brojeve u kojima se pisalo o Nišu i o njegovim građanima i građankama, ispričati anegdote ali i zanimljive priče koje pamte iz ovog lista.

Gosti otvorenog studija su:

Ivan Redi – arhitekta,

Dragana Rodić – aktivistkinja,

Miroljub Nedović Riki – glumac Narodnog pozorišta,

Nebojša Ozimić – istoričar,

Velibort Petković – novinar,

Aleksandra Strahinić – portparolka Studentskog kulturnog centra,

Davorin Dinić – glumac Pozorišta lutaka,

Danijela Ivanković – novinarka,

Zlatibor Stanković – vlasnik striparnice Južni Darkwood,

Dragan Žika Stojanović – novinar i

Branislav Janković – pisac.

Program biće upotpunjen i retro muzikom koju će izvoditi niški neafirmisani bendovi – „Oppositeway“, „Hazel purple“ i „Enevhus“.

Svi oni koji program budu pratili uživo u bioskopu ili preko sajta Super radija (www.superradio.rs) imaće mogućnost da čuju kada je Zabavnik osnovan, kako je dobio ime, zašto je namenjen za sve one od 7 do 107 godina, kada je ponovo počeo da izlazi. Ideja Retro dana je i da posetioci čuju kako se u ovom listu pisalo o Nišu tako da će biti predstavljen i serijal tekstova koji je izašao u Zabavniku 1999. godine, a tiče se našeg grada.

U saradnji sa redakcijom lista za najvernije čitaoce Politikinog zabavnika obezbeđene su i nagrade. Pozivaju se Nišlijke i Nišlije da ponesu stare brojeve Zabavnika, jer ćemo najvernije čitaoce nagraditi pretplatom na časopis.

Retro dan organizuju Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin i Super radio u saradnji sa Politikinim zabavnikom. Manifestaciju podržali GO Medijana, Nais Print, Kancelarija za mlade, Red Bull i
Kupina bioskopa.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *