Dragocene informacije o momentima i prizorima iz života Ive Andrića

pisac i priča txt„Pisac i priča“, delo dr Žanete Đukić Perišić, je u stvari stvaralačka biografija Ive Andrića.

To je jedna od najobimnijih i najkompleksnijih studija o njegovom životu i delu i donosi nam dragocene informacije o momentima i prizorima iz života našeg nobelovca bitnim za razumevanje njegovog velikog dela.

Ova knjiga nagrađena je nagradama „Isidora Sekulić“ i „Zlatna srpska književnost“ (iz Fonda Aleksandra Arnautovića).

Promocija knjige biće održana večeras od 19 sati u Velikoj sali Regionalnog centra, a pored autorke govoriće i Bora Babić, direktorka Akademske knjige (izdavač), prof. dr Petar Pijanović, član žirija za Nagradu „Isidora Sekulić“, dr Jelena Jovanović, Gorana Raičević, kritičarka i Stana Dinić Skočajić, urednica Književnog programa NKC-a.

Organizatori kažu da svako ko se ozbiljno bavi srpskom književnošću treba da pročita ovu knjigu koja je pisana sa najvećim poštovanjem prema Andrićevom životu i delu, prema svojim prethodnicima istraživačima istog, ali i sa izuzetnim uvažavanjem prema svakom potencijalnom čitaocu.

Ovo nije samo naučno-istraživački poduhvat, ovo je velika nadahnuta pripovest o jednom stvaralačkoj ličnosti, priča koja se, uprkos brojnim rukavcima, čita kao uzbudljiva saga, ispričana glasom kakvim niko o Andriću do sada nije progovorio.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *