U Donjoj Toponici 18-oro volontera iz 12 zemalja

Slika sa prošlogodišnjeg kampa, foto izvor: https://www.facebook.com/ug.kobra?fref=ts

Slika sa prošlogodišnjeg kampa, foto izvor: https://www.facebook.com/ug.kobra?fref=ts

Udruženja građana “Grupa Kobra” i ove godine ugostiće volontere na Međunarodnom kampu u Donjoj Toponici. Ovogodišnji kamp “summer in Toponica 3” okupiće 18-oro volontera iz 12 zemalja.

Volonteri iz Južne Koreje, Estonije, Švajcarske, Austrije,Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Srbije dok borave u kampu (do 3. avgusta) izgradiće biste u čast volonterizmu, raditi u selu Radimirovac u opštini Svrljig, prenositi i sređivati letnjikovac. Za njih je obezbeđen i kreativno kulturno – zabavni program, ali i neizostavni obilazak Niša.

Cilj međunarodnog kampa je rad na uređivanju lokalne zajednice, ali i druženje i upoznavanje različitih kultura i prenošenje iskustava i znanja

kažu u Udruženju građana “Grupa Kobra” koje organizuje ovaj kamp u saradnji sa Volonterskim servisom Srbije i Mladim istraživačima Srbije.

Svoj prvi kamp Udruženje je organizovalo 2012. godine,a tada su volonteri uređivali javne parcele dok su učesnici drugog kampa, 2013. godine izrađivali trim stazu u dvorištu Osnovne škole “Branislav Nušić” u Donjoj Toponici i iscrtavali fasadu škole u Mezgraji.

Prvi kamp Udruženje je organizovalo 2012. godine gde su strani volonteri radili na uređivanju javnih parcela, dok su 2013. godine volonteri izrađivali trim stazu u dvorištu O.Š. „Branislav Nušić“ u Donjoj Trnavi i iscrtavali fasadu osnovne škole u Mezgraji.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *