Dobrotvorni Svetosavski bal u hotelu „Grand“

hotel.grand-txtDrugi “Dobrotvorni Svetosavski bal“ pod pokroviteljstvom rektora Univerziteta u Nišu prof. dr Dragana Antića, sa blagoslovom Episkopa Niškog dr Jovana, a po ideji mr Ivana Redija, ove godine organizuje Studentski kulturni centar u hotelu „Grand“ u subotu, 1. februara 2014.

Ideja je da se pod sloganom „Bolji smo zajedno“ okupe građani koji žele da na ovaj način sačuvaju i ožive lepu tradiciju kulturnog života Niša i dobročinstvom učine nešto korisno za svoje sugrađanje.

Donirana sredstava u minimalnom iznosu od 2.000 dinara biće usmerena Školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama „14. oktobar“ u Nišu.

Mr Ivan Redi kaže da je dobrotvornost duboko usađena u svest građana Srbije i da je pravi trenutak da i dobročinstvo postane, još više, sastavni deo naše svakodnevice.

„Bal je kulturna manifestacija komunikacije primerene razvijenim urbanim sredinama. Verujem da je pravi trenutak da se, između ostalog, sa organizovanjem kulturnih manifestacija kao što su to i balovi, može gradu vratiti deo izgubljenog urbaniteta i ostvariti komunikacija na najvišem nivou“, kaže mr Ivan Redi.

Za prisutne je propisan i način odevanja – za dame to su duge večernje haljine, a za gospodu crna večernja odela, bela košulja i odgovarajuća kravata, a moguće je nositi i smoking. Tradicionalna građanska nošnja takođe se preporučuje.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *