Dobra stara Stara planina

U današnjoj emisiji šetamo se, svima dobro poznatom, Starom planinom. Međutim, da li ste znali da je ona zapravo planinski masiv, po kome je naša geografska regija dobila ime? U njenim vodama pliva i naša vrsta nedelje: potočna pastrmka (Salmo trutta).

O ovom dragulju naše prirode, sa aspekta hidrobiologije i konzervacije razgovaramo sa Jelenom Stanković, članicom našeg biološkog društva i doktorantkinjom PMF-a u Nišu. Naime, Jelena je upravo započela svoj projekat “Effects of Fish Farming on Water Quality in Mountain Springs and Community Structure of Aquatic Biota” finansiran od strane Rufford fondacije, koji je u jednom delu smešten na obroncima ove planine.

A u vestima poslušajte nove informacije o seči šuma na Kopaoniku; internacionalnom danu borbe protiv HIV-a i AIDS-a i Izložbi „Surlaši- divovi iz naše geološke prošlosti“ Prirodnjackog muzeja u Beogradu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *