Dnevnik neposustale reporterke

Subota, 25.8.2018
Dragi dnevniče,
Još nisam stigla u Srbiju, jer sve i da sam sletela na vreme, k’o što nisam (evo Wizz mi kasnio iz Varne za Sofiju 3 sata, a pre mesec i po dana mi je istom kompanijom otkazan let), svakako ne bih našla adekvatan prevoz do Niša u to doba. Sve ok, javila sam urednici da kasnim, ima ko da me pokriva. Vatromet mi se rasprštao po početnoj, gotovo da je živa slika kad krenem da skrolujem po Fejsu.
Tvoja Petravel
 
Nedelja, 26.8.2018
Dragi dnevniče,
Bolje sam šopingovala po Bugarskoj za dva sata lufta kad smo promovisali Nišvil nego sad. Već su doneli jesenju kolekciju. Gužve su na granicama. Vidim Biković se provodio u Manili sinoć. Pitam se da li su i tamo puštali „Južni vetar“, kao na Letnjoj? Hahah. Da se naspavam, pa od sutra Fimski!
Tvoja nenaspavana
 
Ponedeljak, 27.8.2018
Dragi dnevniče,
U Nišu je i leto nabacilo jesenju kolekciju izgleda. Meni je u aktivnom traženju sebe, tj. B verzije sebe, za slučaj da ljosnem na FDU, padalo na pamet da upišem novinarstvo. Tada su mi rekli da je to težak posao i da je novinarski hleb sa sedam kora, misleći na ratna izveštavanja, izveštavanja sa terena kad su poplave i sl. Ja bih dodala i sedenje na Letnjoj pozornici i praćenje programa, jer s akreditacijom ne možeš u toplinu  bioskopa, gde su se projekcije održavale paralelno u slučaju kiše.
Ostaću kod kuće da završim neki izveštaj s putovanja i da se naspavam.
Tvoja konformistkinja
 
Utorak, 28.8.2018
Dragi dnevniče,
“Patuljke s naslovnih strana” sam već gledala i to nije film koji bih gledala dva puta, tako da sam otišla na drugi film, “Ederlezi rising”. Moj umetnički direktor bi ga, po opisu, svrstao u erotsku fantastiku. Skroz jeste. Nego, film mi je baš bio interesantan. Ne zbog uvođenja robota i futurističkih pogleda na svet, koliko zbog toga što solidno  opisuje ljudsku prirodu. Ne, on neće da mu se ženska pokorava i da radi šta on hoće. Što rekao Balašević: “Čudni su magneti u nama. Ništa nas ne privlači tako dobro kao odbijanje.” I tako dok je nije „podrndao“, i dok se nije „podrndao“ tražio je način da zavredi njenu pažnju, zbog sebe samog, a ne njenih programskih funkcija.
Tvoja Pepljuga (u borbi da joj ne pobegne noćni)
 
Četvrtak, 30.8.2018
 

Dragi dnevniče,

Za onaj izveštaj što sam optimistično mislila da sam završila i poslala jednu A4 stranu, rekli su mi da je super uvod, a rok mi je do jutros bio. Tako sam propustila sinoćno veče, dopingujući se kofeinom pored poluraspakovanog kofera.
Narod, i to filmski pismen, šerovao po društvenim mrežama kako je The Which Hunters mnogo divan.
“Napinjanje mi je da idem svako veče, a imam komplet”, rekla mi Mira danas. A ja volim. Volim lepo sve to od prvog do poslednjeg filma da propratim, pa da nagađam ko bi mogao nagradu da dobije. S obzirom na do sada opisane okolnosti, imala sam malu tremu kad sam sela na plastične stolice. Hoće li me koncentracija držati dva filma, nisam u formi? Onaj nachos sam pojela još za vreme dugometražnih reklama. No, nisu to bili filmovi čija te pažnja drži dok traju grickalice. “Žaba” – uh, kakva drama! Knedla mi je stajala u grlu. Fantastičan Emir Hadžihabizbegović! Knedla dok je pričao o tome kako je došao da ispoštuje publiku, dok ne zna da li će mu bolesni otac preživeti tu noć. Knedla dok smo se sećali Glogovca na njegov rođendan.
A onda “Comic Sans”. Sviđa mi se taj humor. I izbor muzike. I lančane reakcije smeha. Iza gorkog ukusa prolaznosti i prethodne priče inspirisane posledicama rata, ostao je u meni samo jak umetnički dojam. Prava kombinacija filmova! Umeju nekad organizatori da tako dobro ukombinuju. Ko je kupio kartu za to veče, odlično je uboo.
Tvoja članica “Pokreta lančanog smeha”
 
Četvrtak, 28.8.2018
Dragi dnevniče,
Opet sam kasnila. Imala sam probu. Sutra počinje Urban festMnogo volim ovaj deo godine u Nišu. Mislim da bi se i mom klonu dopao.
Podelili nagrade dok sam došla. Čujem Biković dobio “naravno”. Ako nekog spuca sujeta, evo ja ću da idem da ga tešim činjenicom da je Čehov napisao tri uloge za svoju omiljeni glumicu, ženu Stanislavskog, a nije napisao nijednu za svoju sopstvenu ženu, koja je isto bila glumica.  Nije mi poznato da su se razveli, mada ne mogu tačno da se setim pod kojim je okolnostima skončao.
I dok Sloboda Mićalović dobija batine u sceni “Korena”, klinke grickaju semenke i čavrljaju kako film propagira vršnjačko nasilje. Phah. Doduše, kad muž bije ženu, ako su isto godište, to može i pod to da se svrsta, valjda.
A onaj Deskov dokumentarac pun je neke topline…
Na mostu se dvoje selfišu pored kofera. Ne znam da li su tek došli ili idu iz ovog našeg grada. Kakogod, verujem da nisu pogrešili ni u jednom slučaju.
Da se naspavam, pa Urban fest. Selimo centar glumaca u Čair!
Tvoja Urbana, neposustala reporterka
Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *