Deseto takmičenje za Frankofonu pesmu

Sa prošlogodišnje Frankofone pesme

Desetu godinu zaredom mladi pevači, amateri imaju šansu da učestvuju na takmičenju za Frankofonu pesmu. Uslov je da prijavljeni kandidati imaju između 13 i 26 godina, a prijavljivanje je moguće i putem interneta na sajtu Studentskog kulturnog centra do 4. februara 2013. godine.

Kako stoji u propozicijama takmičenja žiri će ocenjivati: vokalne i muzičke sposobnosti (5 bodova), interperetacija/originalnost (5 bodova), jezičke sposobnosti (5 bodova), smisao za scenu/scenski nastup (5 bodova), i opšti utisak (5 bodova).

Kandidati će se takmičiti u dve kategorije, i to: juniori od 13 do 17 godina i seniori od 18 do 26 godina. Za juniore nagrada je Ipod, a za seniore boravak u Francuskoj. Nakon četiri regionalnih selekcija (Niš, Novi Sad  Kladovo 2. mart i Beograd 13. mart), finale biće organizovano u Nišu 30. marta u sali Simfonijskog orkestra od 14 sati.

Takmičenje organizuje Francuski institu u Srbiji,  u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom iz Niša i Niškim simfonijskim orkestrom.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *