Dela Baha, Betovena, Bloha i Ravela u utorak na Fakultetu umetnosti

Mina-Mendelson-i-Senka-SimonovictxtxNa fakultetu umetnosti u sredu 2. aprila 2014. publici će se predstaviti violinistkinja dr Mina Mendelson i docent i pijanistkinja Senka Simonović, umetnički saradnik Fakulteta umetnosti u Nišu.

Na programu su dela za violinu i klavir poznatih kompozitora Baha, Betovena, Bloha i Ravela.

Dr Mina Mendelson, diplomirala na FMU u Beogradu, u klasi prof. Fern Rašković, magistrirala 2003. a doktorske studije završila je 2014. godine. Održala je veliki broj resitala u reprezentativnim salama širom Srbije. Nastupala kao solista sa BGO Dušan Skovran, Kamernim ansamblom Mokranjac i sa Gudačima Svetog Đorđa, a kao član istoimenog gudačkog kvarteta učestvovala na majstorskom kursu u Londonu, u klasi prof. D. Takenoa. Kao stipendista Vlade Kraljevine Norveške usavršavala se na Univerzitetu u Kristijansandu kod prof. S. Grolmus i prof. S. Baradua. Paralelno sa solističkom i kamernom koncertnom aktivnošću bavi se i pedagogijom, 2002/2003. profesor violine MŠ Mokranjac u Požarevcu. Na Fakultetu umetnosti u Nišu radi od 2003. godine. Trenutno je docent na Katedri za gudačke instrumente.

Senka Simonović, diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 2007. godine, u klasi prof. Svetlane Bogino. Usavršavala se dve godine u Parizu kod eminentog profesora i pijaniste Eugena Inđića. Trenutno je student specijalističkih akademskih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara. Kao učesnik Nacionalne koncertne sezone 2008/2009. održala je niz koncerata u Nišu, Kruševcu, Vranju, Leskovcu i Kraljevu. Osim brojnih koncerata u prestižnim dvoranama u zemlji nastupala je i u Crnoj Gori, Italiji i Francuskoj. Trenutno je zaposlena kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ulaz na koncert je slobodan uz besplatan primerak ulaznice, a njiih možete da nabavite na sledećim mestima:

– Muzička prodavnica Happy House, Kalča I sprat

– Knjižara Indigo, Obrenovićeva 39

– Cafe bar Gnezdo, Milorada Veljkovića Špaje 11

– Cafe Tramvaj, Obrenovićeva 20

– Truba kafe, Svetozara Markovića 8

– Vespa bar, Trg Republike 1

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *