Dani Japana po drugi put u Nišu

Sa prošlogodišnje manifestacije, foto: facebook.com/japannis

Sa prošlogodišnje manifestacije, foto: facebook.com/japannis

„Japanniš 2014- Japan nekad i sad“ pruža mogućnost i ove godine svima da se upoznaju i nauče više o japanskoj kulturi. Prema najavama organizatora od 22. do 28. septembra nas očekuju izložbe fotografija, slika, manga, origami radova, borilačkog oružja, istorijska i kulturna predavanja, projekcije filmova, a tu su i novine u odnosu na prošlu godinu.

Za sedam dana orgnaizatori najavljuju bogat program, a ove godine je novina i mogućnost da svi zainteresovani pohađaju kratke seminare japanskog jezika, mange, animacije, origamija, aikidoa i ninđucua.

Svi oni koji vole igre mogu da pokažu i svoje umeće u tradicionalnoj i modernoj igri „Go“ a pobednike očekuju i nagrade kažu organizatori iz  Udruženja „Taka“.

Kompletan program još uvek nije poznat, ali je na otvaranju najavljen Ambasador Japana, Masafumi Kurioki i ataše za kulturu  Juićiro Omori.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *