Danas u Nišu: Civilni marš za Alepo

Civilni Marš za Alepo”, je jedinstvena mirovna inicijativa u Evropi koja trenutno broji 25 građana i građanki iz različitih država, koji marširaju kroz Evropu u ime mira povezani zajedničkim ciljem da donesu mir u Siriji.

Svoj mirovni marš su započeli 26-og Decembra 2016 godine iz Berlina i u proteklih tri meseca više od 3000 kilometara su prepešačili kroz Česku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu. Cilj im je dolazak u Allepo koji je planiran za avgust 2017. godine. U Srbiju su stigli 31-og Marta. Marš pristiže u Niš 13-og Aprila i organizatori marša u saradnji sa Niškim organizacijama civilnog društva pozivaju institucije, organizacije, građanke i građane Niša da im se tog dana pridruže i učestvuju u programu napravljenom kako bi javnost informisao i skrenuo joj pažnju na strahote rata u Siriji, na probleme koje migranti imaju na svom putu ka bezbednom skloništu i na samu ideju inicijative “Civilni Marš za Alepo”.

Program za Niš, “Civilni Marš za Alepo” 13 April 2017:

08.00 – 11.30 Dolazak Marša u Niš iz Vrtišta (ulaz kroz Proletersku, Ivana Milutinovica, Šumadijska Daničićeva, Gen. Milojka, Sokolska, Trg Kralja Aleksandra Ujedinitelja, Knjeginje Ljubice, Bul. 12. Februar)

11.30 – 13.00 Poseta učesnika marša koncentracionom logoru Crveni Krst, nastavak Marša kroz ulicu Al. Medvedeva

14.15 – 14.45 Zvanično otvaranje aktivnosti marša u Nišu i performans: Sklekovi za Mir. Dođite na otvaranje i podržite akciju. (Trg Kralja Milana)

14.45 – 15.00 Pokretni performans” Otvorite granice” (Kroz Obrenovičevu ulicu)

15.00 – 16.00 Marš kroz Niš. Ideja je da se šetnjom ulicama Niša skrene pažnja javnosti na strahote rata u Siriji. Građanke i građani Niša su pozvani da se pridruže maršu i na taj način iskažu svoju solidarnost. (Maršuta: Ulice Cara Dušana, Sinđelićev Trg, Kralja Stefana Prvovenčanog, Kej 29. Decembra, Obrenovićeva)

16.00 – 17.00 Performans: Stolice u paru. Građani dobijaju mogučnost da sednu jedan na jedan sa učesnikom marša i postave mu pitanja u vezi marša, problema u Siriji isl. (Trg kod TPC Kalča)

“Civilni Marš za Alepo” u Nišu podržavaju: Organizacije PROTECTA, Odbor za ljudska prava, KOM 018, Ženski prostor, Indigo, CRCR, neformalne grupe Niš Greeters, Inicijativa Kolektiv, institucije: Opština Niška Banja, Kancelarija za mlade Grada Niša.

Izvor: saopštenje nakon konferencije

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Danas u Nišu: Civilni marš za Alepo

  1. Pingback: Civilni Marš za Aleppo u Nišu | Odbor za ljudska prava Niš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *