„Dan porodice“ kakav je svima bio potreban!

dugaSvi članovi porodice uže i šire porodice na jednom mestu i za svakog od njih po nešto korisno i zanimljivo. To je bila zamisao ovogodišnjeg obeležavanja „Dana porodice“ u Čairu, koju drugu godinu zaredom organizuje „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ uz podršku Gradske opštine Medijana, Kancelarije za mlade Grada Niša, Super radija, udruženja i institucija čiji je rad usmeren ka porodici i društveno odgovornih firmi.

decatrceLepo vreme koje niko nije prognozirao, potrajalo je dok manifestacija nije završena, celokupna oprema spakovana i poslednje parče odpatka pokupljeno i odloženo na adekvatan način. Tek tada je počela lagana kiša, a kasnije i pljusak.

Preko hiljadu članova porodice i blizu 120 učesnika programa okupilo se u nedelju, 15. maja 2016. godine, kako bi svoj rad približili porodici, a najveći broj učesnika pripremio je zanimljive aktivnosti za posetioce, posebno za najmlađe.

mozaikU kulturno – zabavnom programu nastupio je Dečji izvođački Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik iz Niša, Đaci OŠ „Stefan Nemanja“ izveli su predstavu „Dete, nemoj da se predaš“ nastalu u okviru istoimenog projekta, članovi grupa USB izazvali su ovacije i oduševljenje publike i s razlogom su vraćeni i na bis, dok se grupi GRUBB u igri pridružio i voditelj programa.

Veštine aikida prikazali su nam članovi udruženja „Taka“, a da plesa ne manjka postarali su se i članovi plesnog kluba „Fox“, koji su izveli jednu baletsku i čirliding tačku.

Pred kraj smo otkrili i zbog čega nas je uprkos sumornoj vremenskoj prognozi pratilo plavo nebo i gotovo letnje sunce. Naime, članovi plesnog kluba „Primavera“ (Proleće) živopisnim nastupima, ali šarenim kostimima, zaista su doneli proleće na „travnatu“ binu manifestacije.

primaveraParalelno sa zabavnim delom programa odvijao se i radioničarski – Zašto je važno dojenje, Kako vam na porođaju mogu pomoći dule, Kako se masiraju bebe i Kako prevazići konfliktne situacije u vezi bile su ovogodišnje teme koje su posetioci mogli da čuju.

Radionice za manji broj učesnika održavale su se i na gotovo na svim štandovima i punktovima učesnika. Tako su se neki bavili fizičkim aktivnostima, kao što su džudo, joga, mali fudbal, košarka i različite vežbe na strunjačama, dok su drugi slikali, crtali, bojili, pravili origami figure, družili se sa životinjama, učestvovali u psihološkim radionicama, oslikavali lica i sve u svemu – dobro se zabavljali.

Više od sto porodičnih timova učestvovalo je i u „Porodičnom kvizu“ na štandu Super radija, tokom koga su osvajali nagrade prijatelja manifestacije – Chips way-a, Prodavnice zdrave hrane Beyond, Pozorišta lutaka Niš, Izdavačke kuće Laguna, Konjičkog kluba Nonius, Udruženja Zooplanet, Naisprinta.

dobitnicaimamaGlavna nagrada – vikend za dve osobe u Vranjskoj banji, izvučen je na kraju zabavnog programa iz „Super tegle“ u kojoj su bila imena i brojevi telefona svih učesnika Porodičnog kviza. Interesantno je da je dobitnica glavne nagrade Elena Pešić, samu sebe „izvukla“ iz tegle, jer je upravo ona bila devojčica koja je igrom slučaja izabrana da izvuče srećnog dobitnika.

Za osveženje učesnika pobrinula se Pekara Branković i lanac prodavnica Čičo Ričo.

standNeki od ovogodišnjih učesnika su: Psihosfera, Momentum Strategies NLP Centar, grupa Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Miljković, instruktorka za masažu beba Maja Dulović, instruktorka joge za roditelje, decu i trudnice Irena Paunović, Dečji kulturni centar, Udruženje NURDOR, SOS dečja sela, grupa Ćaskalište za mame iz Niša, Udruženje Taka, Musicorn, Oxford centar, UG Sunce, Zooplanet, Konjički klub Nonius, Crveni krst Niš, Odred izviđača Lola, Dečja akademija sporta, Plesni kluubovi Primavera i Fox, Exe net.

Za bezbednost svih prisutnih brinula je niška policija koja je bila u vezi sa organizatorima, a sve zbog utakmice koja se od 19 sati igrala na stadionu u Čairu između FK Partizan i FK Radnički,  u pretposlednjem kolu plej-ofa Superlige, u kojoj je Radnički i trijumfovao sa 1:0.

Izgleda da je Čair ove nedelje bio dobro mesto za sve Nišlije, a kako je izgledalo u slikama, pogledajte OVDE.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *