Dan planete obeležavamo interesantnom izložbom

izložba iucn tekstO značaju očuvanja ugroženih vrsta govori se sve više, a IUCN Crvene liste su tu da saznamo koje su to vrste ugrožene, koji su kriterijumi po kojima se neka vrsta određuje kao ugrožena, kao i o kategorijama ugroženosti.

U cilju promovisanja ovih lista, Biološko društvo „Dr Sava Petrović“ i Departman za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta, u saradnji sa Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Regionalnim centrom za obrazovanje zaposlenih u Nišu, organizuju izložbu „IUCN Crvene liste“, čije je otvaranje 22. aprila, upravo na Dan planete zemlje.

Otvaranje izložbe zakazano je za 14 časova u prostorijama Regionalnog centra za obrazovanje zaposlenih u Nišu (Pariske komune bb).

O detaljnijem programu, zainteresovani se mogu informisati na sajtu Biološkog društva, a izložbu svakako ne treba propustiti, jer očuvanje ekosistema u kom živimo zavisi od svih nas.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *