Da li ovaj prizor baš niko ne želi da vidi?

rak debelog creva TxtOvaj prizor se bez sumnje najčešće može videti u gradskom prevozu Čikaga, a evo i zašto. Reč je o kampanji zbog koje je veliki broj sedišta u autobusima sa zadnje strane prelepljen slikama osoba kojima se vidi „razdeljak“ u dnu leđa, sa porukom da ovaj prizor ne želi niko da vidi, osim vašeg lekara.

Ovo je kampanja podizanja svesti o učestalosti raka debelog creva i značaju ranog otkrivanja. Naime ovo je, kako naglašavaju u kampanji, drugi najsmrtonosniji oblik kancera, ali i jedan od najizlečivijih ukoliko se rano dijagnostikuje.

I u Srbiji se sprovodi „Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog creva“ koji uključuje muškarce i žene uzrasta od 50 do 74 godine.

Veoma jednostavnim testom moguće je otkriti polipe iz kojih može nastati rak. Ovim testom je moguće otkriti rak u početnoj fazi kada je lečenje uspešno.

Više o ovom testu možete saznati OVDE.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *