Da li je i dalje ceo grad pozornica?

Prvi dani septembra rezervisani su za Međunarodni studentski pozorišni festival pod nazivom „Urban Fest“.

Od 1. do 5. septembra u dvorištu niškog Univerziteta niška publika će moći da pogleda 10 predstava koje dolaze iz Rusije, Republike Srpske, kuhinje našeg Akademskog pozorišta i pozorišnih kuća drugih gradova u naše zemlje.

„Urban fest“ je festival koji je poznat pod parolom „Ceo grad je pozornica“, pa se postavlja pitanje zašto se ove godine sve predstave igraju samo u dvorištu Banovone?

Na konferenciji za medije, održanoj 29. avgusta, Aleksandar Mihailović, umetnički direkot festivala nam je dao odgovor:

„Urban fest“ je festival koji menja oblik, on suštinski i dalje jeste posvećen glumcu, glumačkim ostvarenjima. Ovaj festival ima potrebu da izađe van okvira zgrade, određenog teatra. Imali smo situaciju u nekom ranijem periodu da igramo na mnogo lokacija u gradu, pa smo zbog predstava, vremena i drugih stvari taj festival izmeštali i širili.
Prošle godine ceo festival je bio na dve bine u Čairu. Tada smo bili na teritoriji opštine Medijana, ove godine smo odlučili da to bude unutar ovog dvorišta, na teritoriji opštine Crveni krst. Potrudićemo se da u narednim godinama i ostale tri opštine isprate „Urban fest“.

Na konferenciji su najavili da su uveli još jednu novinu – Okrugli sto između dve predstave, takođe u dvorištu Univerziteta.

Na press materijalu koji smo dobili piše da će se u slučaju kiše predstave odigrati u Lutkarskom pozorištu, dok je direktorka SKC-a pozvala publiku da prati Fejsbuk stranice Akademskog pozorišta, samog događaja i SKC-a, gde će sve promene biti objavljivane u najkraćem roku.

Ulaz na „Urban fest“ je kao i svake godine besplatan, a ovo su predstave koje možete pogledati :

(Prva predstava je od 20:30, a druga od 22:00)

 1. septembar
  „27- i drvo je reklo nemoj“ AU Banja luka
  „Porodične priče“ Nezavisna produkcija AU Banja luka
 2. septembar
  „Totovi“ AP SKC Kragujevac
  „Noć Helvera“ Teatar Promena, AU Novi Sad
 3. septembar
  „Mamin dašak u svemiru“ AP SKC Niš
  „Gradovi usamljenosti“ Nezavisno omladinsko pozorište Nova scena-2, Belgorod, Rusija
 4. septembar
  „Garderober“ Teatar 5, Beograd
  „Čekaonica za bolje sutra“ Dramski studio Daske, Laktaši
 5. septembar
  „Život moj“ FU Priština, Kosovska Mitrovica
  „Tačka“ CZNTK Abrašević Kragujevac.
Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *