Crvenkapa koja nije priča za laku noć!

Crvenkapa tekstLutkarsko pozorište ovogodišnji Svetski dan pozorišta za decu i mlade obeležava jednom neobičnom predstavom.

Kada čujete Crvenkapa asocira vas na detinjstvo i na naivnu priču o devojčici koja želi da pomogne svojoj baki, ali rediteljka predstave Biljana Vujović ima drugačiju viziju.

Kako najavljuje rediteljka ovo je ozbiljna predstava, urađena u muzičkoj formi, kako bi na lakši način iznela sve problem današnjice sa kojima se susreću devojčice. Priča koja provocira i izaziva strah kako bi deca iz drgog ugla sagledala probleme današnjice.

Ovo je naš način da delujemo preventivno na decu, kako bi bar za nijansu bila opreznija, svesnija.

Savremena i moderna “Crvenkapa” posvećen je deci preko 9 godina, ali i roditeljima i svim ljudima koji rade sa decom.

Priča o današnjoj devojčici, Crvenkapi, koja odrasta i koja po prvi put odlazi sama kod bake u grad, kreće u život. Put odvajanja i osamostaljivanja je trnovit, neizvestan i pun iskušenja. Na tom putu nailazi na različite ljude, dobre, ali i zle poput zveri – vukova.

U predstavi čiju režiju potpisuje Biljana Vujović glavni lik tumače devojčice koje su izabrane na audiciji: Iskra Milovankić, Dunja Petković, Milica Mitić, Ena Lilić i Danica Veljković. Svako izvođenje ovog komada imaće drugu glumicu jer će se one, zavisno od obaveza u školi, smenjivati dodaju u Pozorištu lutaka.

Premijera predstave zakazana je za petak, 20. marta dok će predstava pretpremijerno biti odigrana dan ranije u 18 sati. Nakon pretpremijere, posetioci i svi zainteresovani moći će da porazgovaraju sa ekipom koja je radila na predstavi. Cena karte za oba izvođenja je 200 dinara.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *