Cinesseum – prvi svetski online bioskop predstavljen na Super Radiju

Srpska dijaspora, koja je procenjena na preko 18 miliona ljudi, do sada nije imala priliku da gleda najnovije domaće filmove u isto vreme kada se oni prikazuju i u bioskopima u Srbiji. Od sada, preko Cinesseum-a, svako ko poseduje internet konekciju, moći će iz udobnosti svog doma da uživa u najnovijim ostvarenjima srpske kinematografije.

Cinesseum, odnosno prvi svetski online bioskop, je online platforma za gledanje najnovijih filmova, onih koji se trenutno prikazuju u bioskopima. Jedina je ove vrste na svetu, a razvijena je, verovali ili ne, u Srbiji.

Platforma koristi trenutno najsavremeniju tehnologiju i kreirana je tako da i uz sporiju internet konekciju korisnici mogu gledati filmove u full-HD rezoluciji bez bilo kakvog čekanja da se film učita. Takođe, ukoliko korisniku u toku gledanja filma nestane struje ili mu se prekine internet konekcija, sistem pamti dokle je stigao sa gledanjem i po povratku na platformu može da nastavi tamo gde je stao.

„Verujemo da će Cinesseum imati veliki značaj za našu kompletnu filmsku industriju“, zaključio je Đorše Lovren, jedan od osnivača, u razgovoru za Super Radio.

Zvaničan datum puštanja platforme u rad zakazan je za 31. decembar, kada će platforma postati dostupna korisnicima iz celog sveta.

Celokupan intervju sa osnivačem Cinesseuma nalazi se u nastavku:

Tekst i intervju: Nikola Golubović.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *