Chubby Checker zahteva 500 miliona dolara odštete

chubby-checker-tekstRokenrol pionir tužio je firmu Hewlett Packard zbog povrede autorskih prava na njegovo ime.

„Kamen spoticanja“ je aplikacija The Chubby Checker, koja korisnicima uređaja nove generacije omogućava da izmere veličinu penisa na osnovu svog broja cipela. Kako piše the Independent, reč „chubby“ je u američkom slengu izraz za erekciju.

Muzičar koji je šezdesetih godina prošlog veka popularisao twist smatra da su na ovaj način prekršena autorska prava na njegovo ime, za koje tvrdi da ga poseduje, i da mu je naneta ogromna šteta koju će pokušati da nadoknadi sudskim putem. Iz Hewlett Packarda kažu da su spornu aplikaciju povukli iz upotrebe još u septembru prošle godine.

Izvor: Popboks

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *