„Četiri jahača Srbokalipse “ – Politika, Promaja, Sloga i Inat sutra u Nišu

srbokalipsaU klubu “Raskršće” u subotu, 20. aprila, od 17 sati održaće se promocija knjige aforizama „Četiri jahača Srbokalipse“. Ovaj projekat su na sajmu knjiga u Beogradu 2012. započela četvorica aforističara različitih profila, anfasa, porekla, imovinskog, društvenog i bračnog stanja. Njihova imena su Dalibor Đorđević, Ognjen Šestić, Dejan Andrejić i Predrag Rašula.

Svoju duhovitost, pronicljivost, aktuelnost, inteligenciju, mudrost i sve ostalo što su prodavali za bubrege, ovi momci su dugo sejali u sajber-etar društvenih mreža, a onda je karma učinila svoje i nemilosrdno spojila četvoricu grešnika iz prethodnih života, kako bi ih posadaila na sedla neukroćenog humora i poslala put Srbokalipse, piše www.niscafe.com.

Korice knjige je ilustrovao naš poznati ilustrator, strip crtač i karikaturista Dobrosav Bob Živković, a podršku i uvod u knjigu momcima je dala poznata spisateljica, blogerka i novinarka Jelica Greganović, koja u svom uvodu kaže:

„Pred vama su četiri jahača Srbokalipse koja se lažno predstavljaju svojim pravim imenima i polom. Oni su zapravo: Politika, Inat, Promaja i Sloga…

Upravo zato treba da pročitate ovu knjigu, jer ona je jedan od retkih jakih medikamenata koje možete kupiti bez recepta i bez prethodnog savetovanja s vašim lekarom ili farmaceutom. Doduše, prvo će vam od čitanja biti gore no što vam je do tada bilo, ali to je lažna kontraindikacija, jer već negde na pola knjige ćete shvatiti da se klin klinom izbija i da je dobro kada umesto vas neko drugi uspe da se rečito podsmehne svemu što od naših života pravi maraton ometen preponama…

Dakle, ova knjiga je duhovita, lekovita i ne goji.“

Inače, klub “Raskršće” nalazi se u ulici Kosovke devojke 20/b, preko puta Pantelejske crkve, a kako kažu vaše prisustvo nije obavezno, ali je poželjno.

Ovim povodom Jahači poručuju: „Dođite na promociju Jahača, obećavamo da nikoga nećemo jahati!“, ali je pitanje da li im se može verovati, jer ćete se sigurno osećati „kao jahani“ zbog bola u stomaku, prouzokovanog smehom! Jahači će recitovati svoje aforizme Naizus’.

Izvor: www.niscafe.com

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *