U buntovničkom stilu završen Hills Up festival

U toku nastupa Beogradskog sindikata

U toku nastupa Beogradskog sindikata

Pored nekih pesama koje smo prvi put imale priliku da čujemo, smenjivale su se dobro poznate pesme domaćeg roka u interperetaciji Divljih jagoda koje izdaju album za 7 dana.

„Trebam te Maaaarija“, publika je zapevala, a priliku da nastavi dobio je neko iz publike ko zna tekst i zna da otpeva. Tako im se kasnije na sceni pridruzio jedan Nemanja. Balade su se smenjivale s tvrđim zvukom, a završili su kako su i počeli, pesmom „Motori“.

Zele je bio strpljiv za fotografisanje s obožavaocima, sa stavom pravog profesionalca, da on bez publike i ne može da ima nastupe. Onda je ispoštovao i našu ekipu i dao intervju. Poželeli smo im srećan put i složili se oko toga da dugo nisu bili u Nišu i da bi bilo lepo da dođu.

zele lipovača divlje jagode hills up

Zele Lipovača – Divlje jagode

Na binu je zatim stupio bend 357, iz prvih redova su iskočile srpske zastave, u skladu sa tekstovima pesama prožetim nacionalizmom. Izgleda da nismo ni svesni koliko se Miloša Obilića krije među našom omladinom. Pažnju njihovih fanova pogotovo je privukla Danijela Veselinović trubačka princeza, kako je mnogi nazivaju. Uz vrisak publike su završavali nastup i najavljivali Beogradski Sindikat.

Vrebale smo ih iza scene, ali po prvi put nastup na ovogodišnjem Hills Up festivalu je osetno kasnio, a umesto njih izašao je na scenu mladi bend iz Vrbasa. Nestrpljiva publika je počela da peva „Sistem te laže“ preko njihovih pesama, ali je Boško iz Beogradskog sindikata bio dovoljno strpljiv da odgovori na naša pitanja pre izlaska na scenu.

Buntovne tekstove, potkrepljene bakljama, od reči do reči pevali su klinci u prvim redovima neki u majicama s natpisom „Beogradski sindikat“, neki bez majica. Da li su ikada razmišljali o dubljem značaju tih reči ili samo mehanički učili tekstove? Jedno je bilo sigurno – nisu ih pevali bez emocije.

– Kakav buntovnički stav nosi ovaj Sindikat…imam potrebu da razbijem nešto dok ih slušam.
– Recimo čašu od kristala?
– Ne, ne nešto tako sofisticarano. To je više za sevdah. Ovo je nekako više destruktivno, reče moja fotografkinja, dok sam se ja mrzovoljno uvlačila u krevet da se zgrejem ovog jula što se u oktobar maskirao. Za sledeći Hills Up, umesto kampova predlažem izgradnju ponekog igloa, čisto predostrožnosti radi.

Intervjue izvođača možete čitati narednih dana na našem sajtu.

Novinarka : Petra Nešić

Fotografkinja: Marija Stošić

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *