Bruka: Za volontere pola kifle, dva ćevapa i sirni namaz!

transparentnost-txtOrganizatori Svetskog prvenstva za rukometašice u Nišu oduzeli su volonteru Milošu Nikoliću akreditaciju i uputili mu pretnje, zbog toga što je želeo da transparentom ukaže na loš tretman volontera na ovom takmičenju.

„Problem je što sam sliku transparenta stavio na Fejsbuk, izbacio javno, navodno je to razlog. U trenutku kada mi je prišao menadžer ili ja i dalje ne znam ko je taj čovek, rekao mi je da mu dam akreditaciju. Ja sam pitao zbog čega a on mi je rekao ako hoćeš da ti objasnimo dođi dole da ti objasnimo“ rekao je Miloš za B92.

On nije jedini koji je reagovao na ovakav odnos prema volonterima. Njemu se pridružila grupa volontera koja se žalila se na loše ophođenje i neodgovornost organizatora i lošu hranu.

„Sporno je to što prvog dana uopše nismo imali hranu. Drugog dana za ceo dan dobili smo pola kifle, dva ćevapa I sirni namaz. I prvog dana takođe nismo imali vodu u jednom trenutku“ rekla je volonterka Tatjana Ivović.

Na postupak organizatora prema volonteru Milošu Nikoliću reagovale su i organizacije civilnog društva koje traže da se kazne odgovorni za loš tretman volontera i volonterki na Svetskom prvenstvu za rukometašice.

Što se organizatora tiče nikakvih neprijatnosti nije bilo i Organizatori takmičenja u Nišu kažu da te primedbe ne stoje i da nije bilo neprijatnosti. Tako predsednik rukometnog saveza Nišavskog okruga Nebojša Vidanović kaže da u organizaciji i odnosu prema volonterima nije bilo problema.

„Te primedbe koje su oni izneli ne stoje. Niti je bilo maltretiranja, pretnji, bilo kakvih neprijatnosti. Da li je u obezbeđivanju volonterske službe bilo nekih propusta ne znam, ako je podneta prijava to će utvrditi inspekcija rada. Ishrana sigurno nije bila loša i to može da potvrdi velika grupa volontera angažovana na prvenstvu“ kaže Vidanović.

Nezadovoljni volonteri priajvili su Rukometni savez Niš Inspekciji rada pri Ministarstvu rada i socijalne politike.

U saopštenju koje potpisuje više građanskih inicijativa traži se i pokretanje procesa izmena Zakona o volontiranju jer trenutno nedovoljno štiti interese i prava volontera.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *