Branko Miljković – Ariljski anđeo

Znamo ga kao metaforu koja se rasprskava, metaforu kojom se provetrava pesma. Znamo ga kao neukrotivu reč, kao Orfeja u podzemlju… Zovemo ga Princem pesnika, a kada ga nazovemo „slavnim“ vidimo ga kako leži „u tamnoj i dubokoj pukotini u vremenu“, kada ga nazovemo „ukletim“ čini nam se da vreba sa „visine gde stvari smisao gube.“

I uvek se pitamo da li smo ga dovoljno upoznali jer nam izmiče u provalijama između pevanja i mišljenja. Taj erudita i kozer, duh elegijske noći i pesnik sunca, verovao je u misao koju još ne misli i ne peva niko.

I uvek ga objašnjavamo vatrom, prazninom i pticama, rečima koje su sinonim za izmicanje, za neuhvatljivo.

I za svoj 84. rođendan on je „cvet čija odsutnost miriše“.

I mi je večeras udišemo!

Večeras, na našem radiju možete pratiti specijal emisiju povodom godišnjice rođenja Branka Miljkovića koju vam pripremaju Ana Bjes i Sava Stamenković.

Početak od 21h!

Stream je slobodan!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *