Borimo se za najvažnije – pravo na zdrav život!

Foto: www.lekalizacija.rs

Foto: www.lekalizacija.rs

Srbiji je potrebna hitna legalizacija kanabisa u medicinske svrhe, a za to se ispred svih, zalaže organizacija „LEKalizacija Sbije“ koja će u subotu 7. marta održati tribinu u amfiteatru na niškom Pravnom fakultetu.

Tribina počinje u 17:30 i prvi put su većina predavača lekari koji će edukovati javnost o  lekovitim dejstvima kanabisa, posebno kod malignih tumora, neurodegenerativnih i autoimunih bolesti, na koje savremena medicina, kako kažu, nema odgovor.

„Do prave upotrebe kanabisa u medicini ne može doći sve dok se doktori i medicinsko osoblje ne osveste i edukuju, kako bi znali kada i kako da prepisuju ovaj lek. Upotreba kanabisa u medicini nije nova i neistražena oblast. U mnogim zemljama sveta je već legalizovana, tako da naši doktori treba što pre da sustignu evropske i svetske kolege u ovoj oblasti“, piše na sajtu „Lekalizacija Srbije“.

Na tribini će biti reči i o tome dokle se stiglo sa procesuiranjem Zahteva za izmenu zakona o psihoaktivnim supstancama predatog ministarstvu Zdravlja i očekivanim daljim koracima, formiranju radne grupe za medicinska ispitivanja, kao i o ličnim iskustvima izlečenih pacijenata.

Na tribini će govoriti predsednik udruženja “Lekalizacija Srbije” Antonije Kovačević,  specijalista interne medicine, reumatolog Jaroslav Bojović, koautor zakona o psihoaktivnim supstancama Mladen Nikolić,  OLI Life Coach Master, predsednica odbora Niš-“Lekalizacija Srbije” Maja Vučković, psihijatar Vladan Radivojević, a moderator je generalni sekretar udruženja Mirjana Tomić.

Ulaz je slobodan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *