Bolesna štenad i Crveni karton u Feedback-u u petak

Crveni karton

Ovog petka, 19.01.2018, u klubu Feedback očekuje vas dobro raspoloženje i vesela atmosfera uz pank ritmove.

Vernu nišku publiku u ovim zimskim danima zagrejaće bendovi Crveni karton i Bolesna štenad. I jedni i drugi (svaki na svoj način), svojom muzikom i poetikom se trude da „zabave i pouče“. Karakteriše ih jednostavnost i neposrednost, tako da na oba nastupa, pored masovnog igranja, SKAkanja i horskog pevanja, možemo očekivati mnogo kozerije i smeha.
Uostalom, informacije do kojih smo došli putem cirkularnog saopštenja za javnost povodom predstojećeg događaja, dovoljno govore u prilog činjenici da ove performanse ne smete propustiti.

Crveni karton je trenutno na putu vrtoglavog uspona, jer kao relativno mlad bend imaju zavidan broj nastupa iza sebe. U 2017-oj prvi su na listi najaktivnijih bendova na srpskoj rok sceni – tako barem kaže statistika kojom se u slobodno vreme, između ostalog, bavi njihov menadžer Saša Gidra Marković.

Bolesna štenad

Bolesna štenad postoje, evo, već više od pola decenije. Bend je neuobičajen u svakom smislu, pa i kada je reč o biografiji – nemaju je! U svoja predstavljanja neretko ubacuju izmišljene i krajnje satirične citate, među kojima je i “citat“ jednog od državnika iz regiona:

”Odlikuje ih nevjerovatan broj fizičkih mana i duševnih bolesti te žive u stalnom strahu da ne završe u nekom cirkusu, a sve se to naravno odražava i na njihovo stvaralaštvo. To je nekakav pokušaj nekakve umjetnosti, ne znam ni ja kako bih to nazvao… bože me… da nema riječi da opišem koliko je to odvratno…” (Filip Vujanović o Bolesnoj Štenadi u listu Slobodna Dalmacija 23.08.2017). Sami za sebe govore da su vizuelno najružniji bend u regionu, te verovatno zato i najuspelijim njihovim spotovima možemo smatrati one u kojima su kompletno maskirani, kao što je Pajdoman ili onaj u kome su, svojom smešnom pojavom poslužili kao inspiracija za svojevrstan strip izraz – Multietnička atrakcija.

Da li će se se posebno maskirati za predstojeći nastup ili će, na žalost gledalaca i gledateljki istančanog ukusa izaći pred masu takvi kakvi jesu, ne zna se.

Uglavnom, ne bojte se, ružnoća nije prelazna, a ni skupa, a muzički ugođaj svakako je neprocenjiv.

Karte u pretprodaji, u Vintage shop-u mogu se nabaviti po ceni od samo 300 dinara.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *