Bohemija i Ana Avramov večeras u Feedback-u

Večeras će niški bend Bohemija i Ana Avramov održati zajednički koncert u klubu Feedback. Bohemija će iskoristiti priliku da premijerno predstavi niškoj publici pesme sa svog predstojećeg albuma „Nasmeši se i reši se?“.

Bohemija je bend iz Niša koji iza sebe ima dva studijska albuma – „Sve Naopako“, i „Nasmeši se i reši se?“. Bend je idejna tvorevina frontmena Janka Džambasa koji je zajedno sa Mihajlom Ivanovićem (bas) i Milanom Stoiljkovićem (bubanj) krenuo da radi na pesmama sa prvog albuma. Nedugo zatim im se pridružio i Pavle Dinić na klaviru sa kojim su snimili prvi album. Na drugom albumu Pavla zamenjuju čak tri nova člana – Dina Abu Mayyaleh (klavir/vokal), Dimitrije Mandić (violina/klavir/vokal) i Miloš Pavlović (gitara/vokal). Bend ulazi u novu fazu kreativnog stvaralaštva gde zadržava prepoznatljivi zvuk sa prvog albuma ali ubacuje i određene novine poput višeglasja i sintisajzera.

 

Muzički stil Ane Avramov kreće se unutar koordinata dream pop-a, shoegaze-a i noise-a pop-a u jednom intimno obojenom prostoru ispunjenom pop melodijama, dubokim melanholičnim ili ekspresvnim i hiponotišućim glasom.

Ona je pre svog solo rada bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda In Absentias, a pojedine pesme sa albuma „Open Heart“ snimili su i članovi tog benda. Sarađivala je sa različitim umetnicima u regionu (Ana Ćurčin, Denis Katanec, Ivica, Una Gašić, Ivan Skopulovic, Marko Ajkovic) i nastupala po najznačajnijim festivalima regiona (Exit, Festival Uličnih Svirača, Devet, Indirekt, Bez Buke..). Trenutno priprema novi album koji će biti sniman 2019.

Sa Anom Avramov nastupaju i Todor Živković na bas gitari i Nebojša Durmanović na bubnjevima.

Više o večerašnjem koncertu, ali i celokupnom martovskom repertoaru kluba Feedback rekla nam je Ana Bjes, u Coolminaciji u subotu. Poslušajte na linku:

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *