Bogato u Narodnoj biblioteci za Noć knjige

Noc muzeja plakatPesničko veče, izložba japanskog umetnika, šetači u biblioteci al ii izložba koja predstavlja duh I mentalitet vremena od 1827. do 1945. godine dešavanja su u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” za večerašnju Noć muzeja.

Izložba japanskog umetnika Tamenkakea Jošihatsua biće otvorena u 19 sati u holu Biblioteke. Ovaj umetnik u svojim grafikama, kao retko ko, koristi zlatnu boju kažu u biblioteci i dodaju: “U osnovi njegove grafike samo se neznatno udaljavaju od realističkog narativa, približavajući se nadrealizmu, taman toliko da evociraju misteriju”.

Od 20 sati u dvorištu Biblioteke najavljeno je pesničko veče “Pesma živi” na kome će učestvovati brojni pesnici iz različitih književnih klubova iz Niša ali i okolnih mesta. Učestvuju: Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, Niški pesnički krug, Savez književnika u otadžbini i rasejanju SKOR, Društvo književnika „Glas korena”, Književni klub „Branko Miljković”, Društvo pisaca „Čegar”, Udruženje umetnika „Svetionik”. Posetioce programa očekuje i bogat muzički program.

Još jedna izložba se priprema za Noć muzeja u biblioteci “Stevan Sremac”. Postavka nosi naziv “Glasine kruže, posestrimo! – Recepti, saveti i moda iz starih časopisa i novena”. Izložbu prate fotografije, odabrani tekstovi, reklame, recepti i drugi prilozi o ženama u časopisima i novinama koji su izlazili od 1827.do 1945. godine. Publika ima mogućnost da sazna kako se živelo, zapošljavalo, zabavljalo, venčavalo, oblačilo, šta je ljude radovalo a šta rastuživalo.

Takođe, u okviru projekta, “Književnom stazom Branka Miljkovića” večerašnji šetači posetiće biblioteku u 20 sati, a u muzičkom delu nastupa hor “Čarolija” pod rukovodstvom profesorke muzike Gordane Stamenković.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *