Bluz u niškom zatvoru

2. Benny Brickman BandU sklopu pratećeg programa Nišville jazz festivala, u petak, 12. avgusta u 16 sati, za osobe koje zatvorske kazne izdržavaju u niškom KPZ-u biće priređen dupli blues koncert – niške grupe Benny Brickman Band i bugarskog sastava Poduene Blues Band,

Bugarski sastav će veče pre ovog nastupa održati koncert u okviru glavnog programa festivala. Ipak, izgleda da su im koncerti u zatvorima mnogo draži, i to ne bez razloga.

Naime, sastav Poduene Blues Banda je pre 27 godina, svoj prvi nastup u karijeri, imao upravo u sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj, gde često nastupaju – takođe održali koncert u zatvoru u Kelnu.

NisvilleOrganizatori festivala kažu da ovim koncertima žele da zatvorenicima prenesu makar delić Nišville atmosfere, što bi po njima, trebalo da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji, po izlasku iz zatvora.

„U tradiciji čuvenih „zatvorskih koncerata“, bili oni stvarni (kao legendarni nastup „Johnny Cash at Folsom Prison“ ovekovečen na legendarnom albumu) ili fikcija (Blues Brothers Band – na kraju istoimenog kultnog filma), Nišville ovim programom želi da onima koji su privremeno „sa one druge strane ograde“, omogući da osete delić atmosfere Nišvila, što bi trebalo da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji kada budu izašli na slobodu“ kažu organizatori Nišville jazz festivala u saopštenju.

Ovaj jedinstveni koncert Nišvil organizuje u saradnji sa Upravom Kazneno popravnog zavoda koja je, kako kažu organizatori, sa zadovoljstvom prihvatila ovu ideju.

Nišville Jazz Festival održava se od 11. do 14. avgusta 2016. u niškoj Tvrđavi.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *