BizNiš konferencija – za aktivnije učestvovanje mladih

Mladi ambasadori kulture, foto Media centar

Mladi ambasadori kulture, foto Media centar

U Media centru Niš, danas je predstavljen program BizNiš konferencije, koja će biti održana 13. i 14. juna u bioskopu Kupina.

Na konferenciji za medije u niškom Media centru govorili su mladi ambasadori kulture: Martina Veselinović, Aleksandar Stamenković, Snežana Andrić i Branko Radenković. Pored programa i plana konferencije BizNiš, oni su govorili i o projektu „Podrži inicijativu, prepoznaj šansu“ koji je podržan od strane programa „Pokreni se za budućnost“. Ovaj program sprovodi „Centar za razvoj liderstva“ pod pokroviteljstvom kompanije Filip Moris.

 

Po rečima Martine Veselinović, konferencija BizNiš je organizovana sa ciljem usvajanja dveju inicijativa. Prvog dana biće predložena inicijativa za učešće dvoje mladih u privredno ekonomskom savetu grada Niša.

Drugog dana biće predložena inicijativa za izdvajanje posebnih budžetskih sredstava za razvoj preduzetništva mladih u Nišu. Aleksandar Stamenković, ambasador kulture, izrazio je uverenje da je ovo jedna od pravih mera za osnaživanje mladih preduzetnika.

„Na početku konferencije predstavićemo deset mladih preduzetnika, koji su uspeli da sa 200 000 dinara, koliko i mi predlažemo inicijativom, uspeli da pokrenu i nastave da razvijaju svoju preduzetničku ideju“ kaže Aleksandar Stamenković.

Na konferenciji BizNiš planirana su sledeće dešavanja:

13. jun

10:00h Uvodno obraćanje i otvaranje konferencije

10:30h Srećko Šekeljić, Centar za razvoj liderstva

10:45h Marjan Cvetković, Krovna organizacija mladih

11:00h Vladimir Dodić, Privredno-ekonomski savet

11:15h Koktel pauza

11:45h Mihajlo Zdravković, Gradski većnik za priredu

12:00h Maja Đorđević, Regionlna privredna komora

12:15h Nemanja Glavnić, Dostignuća mladih

12:30h Debata

 

14. jun

10:00h Otvaranje drugog dana konferencije, predstavljanje mladih preduzetnika iz programa „Pokreni se za posao“ koji sprovodi ENECA kao i predstavnika najboljih učeničkih kompanija

11:00h Milan Pešić, Gradski većnik za omladinu i sport

11:15h Milivoje Jovanović, ENECA

11:30h Koktel pauza

12:00h Goran Mladenović, NiCAT

12:15h Zoran Aranđelović, dekan Ekonomskog fakulteta

12:30h Debata

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *