Besplatno preuzimanje kompilacije “URBANISH”

Urbanis promo tekstDeset autorskih pesama koje je radilo više od trideset niških umetnika i muzičara, objedinjenih na jedinstvenoj kompilaciji “URBANISH” mogu se besplatno preuzeti sa Interneta.

Na prvoj kompilaciji niških autora, mogu se čuti različiti žanrovi, od rock-a, popa, grunge-a, hardcore-a, hiphop-a, disco-a, breaks-a, downtempo-a do ambient-a. Prema podacima BAUK-a već prvog dana postavljanja kompilacije na sajtu souncloud bilo je više od 600 preslušavanja, a do trenutka postavljanja kompilacije za download ta brojka je prešla 4000. Za muzički rad niških autora čulo se u Americi, Nemačkoj, Danskoj, Turskoj, Španiji, Holandiji, Japanu..

Kako kaže Aleksandra Strahinić, izvršna dikrektorka Baze alternativne umetnosti i kulture i nakon promocija na live nastupima u gradu nastavlja se sa aktivnostima:

Otvoren je poziv za dalju saradnju i umrežavanje, a neke od umetnika sa kompilacije ćemo svakako čuti i na ovogodišnjem festivalu Bekstvo u prirodu

Kompilacija Urbanish je projekat organizacije BAUK iz Niša, a finansijski su ovu ideju podržali Naftna industrija Srbije kroz program “Zajednici zajedno” i grad Niš kroz program podrške mladima i organizacijama za mlade.

Ukoliko želite da i vi besplatno preslušajte i preuzmete kompilaciju Urbanish, posetite sajt BAUK-a.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *