Besplatna projekcija filma „Run for Life“ u bioskopu „Vilin Grad“

dan domaceg filma textNiški bioskop „Vilin Grad“ pripremio je i ovog meseca „Dan domaćeg filma“ kada se filmskoj publici pruža mogućnost da pogleda besplatno dokumentarne filmove. Za sredu, 4. februara, zakazano je prikazivanje filma „Run for Life“ autora Mladena Matičevića.

Prema najavama iz bioskopa ovo je priča koja prati trojicu sportista iz Etiopije koji su svoju zemlju zamenili Srbijom kako bi sebi obezbedili bolji život, sportsku karijeru ali i srpsko državljanstvo. „Filmom se prikazuje širok raspon problema, od globalnih do individualnih, među kojima važno mesto ima pitanje identiteta“ kažu u bioskopu „Vilin Grad“.

Autor Mladen Matičević je režirao više od 20 dokumentarnih filmova, televizijsku seriju „Neki novi klinci“, ali i dva dugometražna igrana filma „Jedan na jedan“ i „Zajedno“.

Manifestacija „Dan domaćeg filma“ osmišljena je sa ciljem promocije domaćeg filmskog stvaralaštva, a svakog meseca se filmofilima poklanja besplatna projekcija dokumentarnih filmova.

 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *