Besplatna proba internacionalne kuhinje

Italijanska, španska, ruska i srpska hrana, biće večeras na „meniju“ u kafeu „Paris Art“ od 19 časova. Naime, volonteri iz pomenutih zemalja, u okviru internacionalne večeri, predstaviće svoje zemlje, hranu i muziku.

Volonteri iz Italije, Šanije, Rusije i Srbije, privode kraju međunarodni volonterski kamp koji se održava u Nišu, od 31. jula do 11. avgusta. Volonteri, uzrasta od 18 do 25 godina učestvuju na međunarodnom volonterskom kampu „NiFoTurizam’17“ koji organizuje udruženje „Zeleni ključ sa NiFoto kolektivom“.

Tokom 10 dana kampa volonteri su obilazili grad Niš, posebno okolinu, fotografisali grad, letnju festivalsku džez atmosferu. Poseban akcenat smo stavili na okolinu grada Niša, sela i prirodne lepote, bogato kulturno istorijsko nasleđe i potencijalna izletnička mesta – ističu organizatori.

Rezultati njihovog rada biće prikazani na izložbi fotografija, u četvrtak 10. avgusta, u gradskoj bašti od 19 časova. Ulaz je slobodan.

Iz ugla mladih ljudi, zabeleženi trenuci okoline Niša i samog grada, kroz njihove objektive, biće svojevrsna promocija značaja očuvanja prirodnih i kulturno istorijskih bogatstava kojima Niš obiluje, ali i poseban vid edukacije, stanovnika Niša i šire. Volonteri su učestvovali u simboličnom raščišćavanju keja kako bi zajedno ukazali na potrebu i značaj reciklaže i pravilnog postupanja sa otpadom. U gradskoj bašti postavili su mozaike sa motivima biljaka i životinja, urađene na sličnom volonterskom projektu i na taj način ulepšali gradski prostor – objašnjavaju organizatori.

Međunarodni volonterski kampovi su jedinstveni oblik volonterskog rada i u svetu postoje 100 godina dok se u Srbiji održavaju poslednjih 28. Učesnici iz različitih zemalja radom na kampovima daju svoj doprinos pre svega razvoju lokalnih zajednica u kojima se realizuju.

Kroz ovogodišnji program „Mladi su zakon“, omogućena je realizacija 34 međunarodna volonterska kampa širom Srbije u koje će se uključiti više od 630 mladih ljudi iz inostranstva i cele Srbije, a koji će se na svrsishodan način staviti na raspolaganje u službu razvoja lokalnih zajednica, u ukupnoj dužini od 460 dana i 38.000 volonterskih sati.

Međunarodni volonterski kamp „NiFoTurizam’17“ organizuje udruženje „Zeleni ključ sa NiFoto kolektivom“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS kroz program „Mladi su zakon“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *