Balkanrock obezbeđuje nastup na Arsenal festu novim bendovima

Regionalni muzički sajt Balkanrock u saradnji sa Arsenal Festom, poziva solo izvođače i bendove iz regiona da se prijave na konkurs kojim će izabrati četiri nova imena za nastup na Arsenalu – 19, 20, 21. i 22. juna.

Arsenal 09 dovodi u Kragujevac svetska, a i naša imena kakva su: Little Steven and The Disciples of Soul, Kurt Vile and the Violators, Testament, Red Fang, Partibrejkers, Dr Nele Karajlić, Goblini, Hladno pivo, Mile Kekin, Vojko V, Artan Lili i mnogi drugi, ali to ne znači da na festivalu nema mesta za još nekoliko uzbudljivih i intrigantnih izvođača, koji zaslužuju da ih publika otkrije u tako biranom društvu. Za to je Arsenalov Garden Stage pravo mesto i pravi način. – kažu iz Balkanrock-a.

Oni dodaju da se svi izvođači mogu prijaviti bez obzira na godine, staž, afirmisanost, ali je potrebno da koncepcijski budu u duhu festivala.

Prijave traju od danas, 4. aprila do  20. aprila, putem mejla konkurs@balkanrock.com. Od svih prijavljenih na kraju će četiri izvođača dobiti priliku da nastupe na Gardenu. Tri benda će izabrati i obrazložiti žiri uredništva Balkanrock redakcije. Žiri će odrediti i uži krug kandidata za mesto četvrtog izvođača, koji će nastup na Arsenalu potom izboriti putem onlajn glasanja na Balkanrock sajtu. Rezultate kompletnog konkursa Balkanrock će objaviti početkom maja.

Žiri čine tri člana Balkanrock uredništva: Ivana Božić, Mladen Milošević i Nemanja Đorđević. Članovi žirija će se potruditi da jednoglasno odaberu one bendove koji imaju najveći kreativni potencijal i kod kojih se oseća mogućnost daljeg napretka, originalnost i iskrenost u izrazu. Kriterijumi poput kvaliteta snimka, žanra, godina članova, popularnosti sastava, pa čak i virtuoznosti neće biti presudni u odlučivanju.

U prijavi na konkurs je neophodno navesti:

  1. Linkove najmanje tri autorske pesme dostupne za online preslušavanje (Youtube, Bandcamp, Soundcloud…)
  2. Spisak članova benda
  3. Jednu reprezentativnu fotografiju u viskom kvalitetu
  4. Kratku biografiju
  5. Tekst o tome zašto želite da nastupite baš na Arsenal Festu 09 i zašto smatrate da baš vi treba da budete izabrani.

Odabranim bendovima biće plaćeni putni troškovi.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *