Arsenal fest spremio i besplatan prateći program

Pored zanimljivog festivalskog programa, ovogodišnji Arsenal fest imaće i besplatan dnevni program koji će biti obogaćen nastupima Darka Rundeka,  Andreje, i Ekipe „Ftičeki“, Mileta Kekina, grupe Parampaščad i Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista. Uz muzički performans, posetioci će imati priliku da prisustvuju i brojnim promocijama, predavanjima i izložbama Petra Pece Popovića, Dejana Cukića, Branka Golubovića Goluba, Nenada Marjanovića Frica i Nemanje Đorđevića.

Najpre će 20. juna od 21 čas  muzičar, publicista i prevodilac Dejan Cukić govoriti o knjizi „Born to run – Bruce Springsteen“, u kafiću „Oblomov“, u ulici Branka Radičevića 14. Sledećeg dana će na istom mestu u sklopu Svetskog dana muzike predavanje održati i poznati publicista Petar Peca Popović, a tema je „Pronalasci i događaji koji su promenili svet muzike“. Ovaj događaj će se održati od 12 časova. Istog dana, samo nešto kasnije (16 časova), promociju autobiografske knjige „Život s Idi(j)otima“ imaće nekadašnji član K.U.D. Idijota Nenad Marjanović Fric. U istom prostoru 22. juna od 17 časova frontmen Goblina Branko Golubović Golub predstavlja autobiografsku knjigu „Izgužvane misli“.

Povodom Svetskog dana muzike 21. juna, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije, Arsenal Fest organizuje besplatni koncert na kome nastupaju pank bend Parampaščad (13.00),  kantautor Mile Kekin u solo akustičnoj varijanti (13.35) i na kraju (14.00) pevačica Andreja Kurelec-Košavić uz Darka Rundeka i njegov prateći bend Ekipa izvodi međimurske narodne pesme, kakve su zabeležili na albumu „Mura Mura“ (2019).

Svetski dan muzike obeležiće i nastup Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista na Main stage-u od 21.00. Dirigent Predrag Kostić rekao je da će svi posetioci imati priliku da čuju nešto na šta nisu navikli i što možda nisu očekivali da čuju na Arsenalu. On se nada da će naići na topao prijem publike, te da se unapred raduju što će nastupiti na tako velikom festivalu.

Darko Rundek
Foto: Emir Srkalovic

Arsenal fest je i prvi festival u Srbiji koji će predstaviti ekološki novitet u vidu trajnih čaša za konzumiranje pića. Posetioci festivala mogu na nekoliko punktova, uz kauciju od 150 dinara, da dobiju trajnu čašu brendiranu Arsenalovim logom. Prilikom izlaska sa festivala, posetioci će moći da ponesu čašu kao suvenir ili da je vrate na punkt i dobiju nazad 150 dinara. Arsenal je ovim potezom podržao incijativu Darka Rundeka da se i u Srbiji na muzičkim događajima koriste trajne plastične čaše koje se ne bacaju, i sve to u cilju očuvanja prirodne okoline. Na ovaj način izbegava se upotreba hiljade jednokratnih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti i zagađivaće prirodu stotinama godina ukoliko se pravilno ne odlože na otpad.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *