Amir Abdullah – DJ i veteran hiphop-a iz Bruklina – nastupa u Feedback-u!

Ove subote u klub Feedback stiže gost iz Bruklina (USA) – DJ Amir.

Amir Abdullah je deo Hip Hop istorije kao digger semplova, istoričar muzike, kustos kompilacija i DJ koji je već prepoznat koliko i neki od njegovih junaka iz detinjstva. Jedan od retkih veterana hip-hopa koji je istovremeno umetnik i producent, Amir Abdullah nastavlja da izlaže i proslavlja naizgled neiscrpni muzički katalog namenjen diggerima semplova, plesačima, muzičarima i avanturističkim ljubiteljima muzike.

Amirova ljubav prema džezu datira iz detinjstva, stekao ju je kroz veliku kolekciju svog oca koja, koji sada čini dobar deo njegove zavidne biblioteke vinila. Amir 2016. startuje sa svojom prvom samostalnom kompilacijom za BBE – DJ Amir Presents: Buena Musica I Cultura, vatrena mešavina salse iz Njujorka izvučena iz njegove bogate zbirke izgubljenih lokalnih hitova, pa čak i nekih neobjavljenih latinskih džemova iz legendarnog kataloga Strata Records.
Džez muzika nastavlja da vodi Amirov život kroz sopstvenu izdavačku kuću, 180-Proof (osnovana 2011. godine), koja poseduje ekskluzivna prava za objavljivanje uticajnog kataloga Strata Records i neobjavljenih sesija.

Iako je najpoznatiji kao selektor i kompajler izbornih melodija, Amirova ekspertiza se proteže i na poslovnu stranu muzičke industrije. Počevši od 1996. godine kao zaposlenik Fat Beats-a na početnom nivou, upoznao je potpredsednika pre nego što je prešao na A & R za Rapster /! K7, a zatim upravljao prodajom za ABB Records i vodio izdavačku kuću Vak Poetics od 2007 do 2010. Njegovo iskustvo stečeno kroz Strata Records dovodi ga do online izložbe za muzej Scion IQ, intervjua sa uticajnim Detroit džez ikonama, koprodukcije izložbe iz Strata u Lilu (Francuska) sa radom Leni Sinclaira, proizvodnje „Strata u miksu“ za Tourcoing Jazz Festival (Francuska), kao i saradnje sa Carhartt Work In Progress.

Amirov razvoj u svetu hiphop-a učinio ga je idealnim domaćinom za Adidas Original Vinil Svap događaj, kao i za nastup pre Cut Chemist-a, Q-Tipa i Gilles Petersona, te za njegovu uticajnu radio emisiju, kao i nastup na otvaranju Gilles-ovog Worldwide festivala.

Amir živi da deli svoju strast i znanje o opskurnoj i potcenjenoj muzici bilo da je iza gramofona ili pulta za predavanje. Kao i džez muzičari koji ga i dalje inspirišu, Amir Abdullah nastavlja da predstavlja avanturističku muziku na novim i uzbudljivim mestima, oslanjajući se na zaboravljene umetnike i zvuke, inspirišući buduće muzičare i ljubitelje muzike širom sveta.

Podršku našem gostu pružiće, kako dolikuje, naš domaćin DJ Funky Junkie.

Ulaznice u pretprodaj: Vintage Shop

Prvih 50 karata biće po ceni od 300, ostale od 400 dinara.

Cena na ulazu: 500 dinara.

DJ Amir online:


https://twitter.com/dfjamir
http://instagram.com/180proofrecords/

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *