“Alisa u zemlji čuda” na renoviranoj sceni Pozorišta lutaka

Predstava "Alisa u zemlji čuda" biće igrana u 2 termina.

Predstava „Alisa u zemlji čuda“ biće igrana u 2 termina.

Dvostruko nagrađivana predstava Pozorišta lutaka “Alisa u zemlji čuda” imaće svoje izvođenje na renoviranoj sceni teatra. Ovo će biti i 50. jubilarno izvođenje predstave čiju režiju potpisuje Zoran Lozančić.

Projekat Pozorišta lutaka “Pozornica – srce pozorišta” koji je finansirala kompanija “NIS a.d. Nosi Sad” u okviru programa “Zajednici zajedno 2015.” doneo je ovoj ustanovi nabavku baletskog poda, zamenu glavne zavese i zamenu zavese na ulazu u dvoranu.

Čast da glumci predstave Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić ožive likove iz dela “Alisa u zemlji čuda” na novom baletskom podu (koji Pozorište lutaka nikada nije imalo) imaće u sredu 18. novembra od 10 sati.

Prema rečima uprave Pozorišta realizacijom ovog projekta “otpočeo je dugoočekivani procer obnavljanja vitalnih delova Pozorišta”. Sve ovo, dodaju u Pozorištu, zadovoljava prvenstveno bezbednosne, a potom i estetske, funkcionalne, tehničke, umetničke i ekonomske zahteve.

Sa predstavom “Alisa u zemlji čuda” ansambl Pozorišta lutaka osvojio je do sad dve nagrade na međunarodnim festivalima u Banja Luci i Trgovištu. Sa ovim komadom Pozorište nastupa i 25. novembra u Beogradu na Dvanaestom dečjem pozorišnom festival “Pozorište Zvezdarište”.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *