Aktivizam i feminizam naredna tri dana u Nišu

Plakat ArtFemine IIINiš će naredna tri dana biti domaćin devojkama i ženama iz Bosne, Hrvatske, Makedonije, Albanije, sa Kosova, iz cele Srbije, a Nišlijke će ugostiti na drugačiji način, u toku trećeg ArtFemine festivala.

Aktiviskinje Centra za devojke festival će održati od od 15. do 17. jula na nekoliko lokacija u gradu, a bogat program pripremljen je za 35 učesnica.

ArtFemine III obuhvatiće radionice pravljenja nakita, sapuna, slikanje na svili, muzičku i medijsku radionicu, rekreaciju u prirodi i jedinsktvenu mrdaonicu koje će biti održane u Centru za devojke, SKC-u, galeriji ART 55, Media&Reform centru i Nia klubu.

Prve večeri festivala za sve gošće biće po drugi put izvedena predstava „Ja sam emotivno biće“ po tekstu Iv Ensler, a u režiji Tatjane Nikolić, a zatim će se prisutne družiti na žurki uz muziku di-džejke Olje Wagner.

Drugo veče rezervisano je za panel na kojem će govoriti umetnice/aktiviskinje/feministkinje o svojim uspesima i samim tim bodriti i podržati mlade aktiviskinje i feministkinje. Nakon panela biće održana ulična akcija na kojoj ćemo preneti poruke sa panela u vidu transparenata. Zatim sledi koncert grupe „Žen“ u klubu „Black Stage“. Cena karte na ulazu je 200 dinara.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Aktivizam i feminizam naredna tri dana u Nišu

  1. Pingback: Aktivizam i feminizam naredna tri dana u Nišu | Niške Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *