60 godina televizije u Srbiji

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš organizuju akademsko predavanje pod nazivom „Šezdeset godina od prve televizije“ na kom će govoriti prof. dr Tatjana Vulić. Predavanje će biti održano u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke, u sredu, 25. aprila, sa početkom u 18 sati.

Kako ističu organizatori događaja:

“U fokusu ovog predavanja biće rađanje televizije u Srbiji, prvi model televizijskog aparata, živi prenosi, kao i zemlje koje su prve emitovale televizijski program.”

Podsećamo, 7. jula 1958. godine počela je sa radom Televizija Beograd – prva televizija u Srbiji. Te godine, u svetu je postojalo već 68 nacionalnih, državnih televizija.

Ekipa Super Radija posetiće ovo akademsko predavanje, a izveštaj sa istog očekujte na našem sajtu.

Tekst: Nikola Golubović

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *