5 načina kako da vam bižuterija dugo potraje

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Ukoliko niste alergični, a volite nakit sigurno imate gomilu. Ponekad se odlučujete možda da sakupljate novac malo duže I kupite nakit od nekog plemenitog metala, jer bižuterija često izgubi sjaj ili pozeleni I ne možete je vratiti u prvobitno stanje. Međutim ukoliko i vas pogađa ekonomska kriza i nemate novca za skupocen nakit, uz malo truda svoju bižuteriju možete sačuvati duže nego što mislite.

Nemojte kvasiti bižuteriju

Svaki put kada se tuširate, idete na bazen ili na neki drugačiji način dolazite u kontakt s vodom skinite nakit, jer od vode može pozeleneti I ostaviti vam tragove na koži.

Posljednje stavljajte nakit  

Kada se spremate za izlazak iz kuće nakit stavite nakon što ste sve drugo završili. Takođe je bitno da I parfem I losion stavljate pre nakita na sebi.  Ovi proizvodi mogu oštetiti bižuteriju zato nemojte stavljati losion na deo tela gde imate nakit.

Držite ga na pravom mestu  

Ako niste znali čak i vazduh oštećuje bižuteriju. Da bi vaš nakit zadržao sjaj nemojte ga držati na otvorenom, već u odgovarajućoj kutijici za nakit. Takođe, je bitno i da ga ne mešate sa drugim metalima.

Skidajte nakit dok čistite kuću

Proizvodi za čišnjenje u potpunosti mogu uništiti vaš nakit, zato pre čišćenja obavezno skinite sve od bižuterije što imate na sebi. Kod nekih ljudi može se desiti reakcija da koža loše odreaguje kada se spoje bižuterija i sredstvo za čišćenje.

 Određenu bižuteriju nemojte nositi leti

Ukoliko je vaš nakit od bižuterije sa puno metalnih delova, izbegavajte da ga nosite leti. Od znoja metal takođe može opustiti zelenu boju na vašoj koži. Isto će se desiti i ako vežbate sa nakitom. Zato je bolje skinuti ga pre treninga.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *