200 izviđača na izviđačkom višeboju

Arhivska fotografija  foto: Super radio

Arhivska fotografija foto: Super radio

Izviđačko – orijentacioni višeboj ,,Dragoljub Stojanović – Čika Dragi“  na kome će učestvovati preko 200 mladih raspoređenih u trdesetak takmičarskih ekipa održaće se tradicionalno po 39. put.

Svečano otvaranje akcije zakazano je za 17. maj u 8 sati u dvorištu Osnovne škole ,,Ratko Vukićević“.

Ovo izviđačko takmičenje namenjeno je mlađim izviđačima i planinkama (mladima uzrasta 11-15 godina), ali i starijim (preko 15 godina) koji dolaze iz cele Srbije i Makedonije.

Zadatak učesnika je da urade pojedine discipline izviđačkog višeboja kao što su brzo podizanje šatora, brzo vezivanje čvorova, signalzacija pomoću zastavica, semafor i mnogi drugi, ali i da savladaju zadatke iz topografije, jedan deo programa biće realizovan i u samom  centru Niša, a zatim će 18. maja imati zadatak da u Noći muzeja posete pojedine muzeje, dobiju odgovore na pitanja u vezi postavki i eksponata i da nakon toga reše test.

Cilj aktivnosti je da učesnici, pored provere izviđačkog znanja i jačanja takmičarskog i timskog duha, upoznaju nove prijatelje, druže sa drugarima iz izviđačkih odreda širom Srbije i regiona i provedu tri nezaboravna dana u Nišu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *